Blik op ethiek

0 comments

De Moedige Mens

In het najaar van 2014 vond de première van de Dag van de Morele Moed plaats. Wat was het een mooie dag. We hebben onderzocht, elkaar mooie woorden meegegeven, gespeeld én moed gezaaid. Ontzettend bijzonder om te zien dat mensen echt anders weggingen dan dat ze kwamen en bijzonder om te zien wat mensen elkaar kunnen én willen geven.

Maar wat betekent ‘moedig zijn’? Wat houdt ‘moed’ nu eigenlijk precies in?

Morele Moed

Een moedig persoon is iemand die gaat staan voor zijn eigen waarden, gaat staan voor hetgeen hij/zij belangrijk vindt én die daarvoor een bepaalde weerstand moet overwinnen (in zichzelf of in de omgeving). Moed  is voor mij de stap van weten naar daadwerkelijk doen en draagt daarom altijd een bepaalde actie in zich.

Maar juist omdat moed dus zo verbonden is met ‘ergens voor gaan staan’ is het ook vastgeklonken aan waarden: het morele kompas dat richting geeft en de basis is waaruit iemand leeft. Wat als moedig wordt bestempeld is afhankelijk van de waarden die iemand heeft en is contextgevoelig. Aristoteles zei al dat moed het midden is tussen roekeloosheid en lafheid en dat je dit midden telkens per situatie opnieuw  invulling moet geven. Moed is de startknop om je eigen waarden te gaan doorleven.

playknop EK

 

Heb jij jouw startknop al gevonden? 


Echt moedig zijn is moeilijk en lukt niet altijd

Het is niet zo gemakkelijk om altijd te leven zoals je vanuit je kern wilt leven, zeker in zo’n complexe wereld als waarin wij leven. Dat lukt de ene keer beter dan een andere keer. ‘Vandaag ben ik moe, na een lange dag werken en een ziek kind thuis, vandaag laat ik het even.’ En echt moedig zijn is nog lastiger wanneer er meer op het spel staat: een lastig telefoongesprek, die ene promotie, je baan, of zelfs je leven. Bovendien: wanneer leef je naar je waarden? Wat betekenen waarden eigenlijk in de praktijk? Met andere woorden: hoe vertaal je je waarden naar de praktijk? Wat doe je als twee belangrijke waarden met elkaar botsen?

hart EK
Wanneer heb jij voor het laatst nagedacht over de dingen die jij wezenlijk vindt?
Waar je je bed voor  uitkomt? Het wordt eenvoudiger (niet gemakkelijker…) als je weet wat je belangrijk vindt. Als je weet wat je  belangrijk vindt, sta je sterker en vind je eenvoudiger de moed om ‘nee’ te kunnen zeggen. Maar gemakkelijk? Nee!  

Moed in organisaties
Moed is kritisch durven zijn op denkwijzen, handelingen of een organisatiecultuur die in strijd voelen met belangrijke persoonlijke waarden of organisatiewaarden. Toch waarderen of accepteren organisaties vaak geen ‘nee’ of een grens. Moed wordt eerder afgestraft dan dat het ruimte krijgt. Juist omdat morele moed zo verbonden is met de dingen waar het om draait, aan wezenlijke waarden, moet er een cultuur gecreëerd worden waar moed kan gedijen. Een organisatie moet een plek zijn waar kwetsbaarheid een plek kan hebben, waar twijfel kan worden gedeeld en waar grenzen worden gerespecteerd.

Geeft jouw organisatie ruimte aan moedige mensen?


Met Rien Schalkwijk werk ik aan een platform om Morele Moed op de kaart te zetten. Morele Moed is een nieuw initiatief. De komende maanden zullen ideeën en plannen worden uitgewerkt en een plaats krijgen op de website van Morele Moed
Neem gerust een kijkje op de website en denk en doe mee!

Morele moed maakt het verschil: het maakt onze wereld mooier. 

Comments are closed.