Blik op ethiek

0 comments

Filosofische gespreksavond

In februari 2017 start ik met een filosofische gespreksavond in Horst.

Waarom?
De avonden zijn er op gericht om meer inzicht te krijgen in belangrijke levensthema’s en hoe deelnemers zich verhouden tot deze thema’s, zowel in leven als in werk.

circles

Wat?
1 keer per twee maanden organiseer ik een filosofische gespreksavond rondom 1 thema. Omdat we in gezamenlijkheid willen kijken of de vorm, de inhoud aansluit bij een ieder, hebben wen een opstartfase van 3 maanden (3 avonden). Na deze 3 avonden evalueren we en kijken we of en zo ja, hoe we verder gaan.

Hoe?
De insteek van de avonden zal filosofisch van aard zijn. Dat wil zeggen dat we de filosofie of filosofische werkvormen gebruiken om bepaalde thema’s uit te diepen. Ik, als gespreksleider zal zorgen voor passende (filosofische) teksten. Het is uitdrukkelijk geen collegereeks en de avonden zijn ingestoken op het aangaan van een gezamenlijke verkenning van thema’s. Waar kan, sluiten we aan bij situaties die voorkomen in de dagelijkse praktijk van de deelnemers.

De eerste 3 thema’s zullen zijn:
Wat is een goed gesprek? – 6 februari
Wat is vrijheid? – 3 april
Wat is Moed? – 12 juni

Voor wie?
De avonden zijn bedoeld voor mensen die zich vanuit de filosofie willen verdiepen in een aantal levensthema’s. De avonden zijn gericht op mensen met HBO-denkniveau en vooral voor mensen die enthousiast zijn en open staan voor andere perspectieven en denkwijzen. De minimale groepsgrootte is 5 mensen. De maximale groepsgrootte is 10 mensen.

Wanneer?
De avonden vinden plaats op de maandagavond.

Waar?
De locatie wordt in overleg gekozen. Altijd omgeving Horst, Noord-Limburg.

Hoeveel?
De investering voor deze opstartfase per deelnemer per avond zal zijn: €15,00. Dit is inclusief deelname, teksten, benodigde materialen en btw. Mochten er nog kosten gemaakt moeten worden voor de locatie dan worden deze nog verrekend. Dit zal gaan in overleg met de deelnemers.

Mocht je het leuk vinden, dan kun je nog aansluiten. Neem dan even contact met mij op.

Comments are closed.